Plezier voor het hele gezin

Kinderactiviteiten in Montafon

Montafon voor kinderen

Montafon is niet alleen een geweldige bestemming voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het gebied biedt een breed scala aan activiteiten die speciaal zijn ontworpen om kinderen te vermaken en te laten genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Voor elke leeftijdscategorie is er een leuke activiteit te vinden. Hier lees je onze tips.

Glijbanen Waldrutschenpark-Golm

Het Waldrutschenpark-Golm ligt aan een prachtig stuwmeer en biedt een spannende combinatie van natuurlijke glijbanen en steile hellingen om vanaf te glijden. Er zijn zeven glijbanen in totaal, variërend van gemakkelijke en rustige glijbanen tot uitdagende en steile afdalingen. Het park is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Neem de Golmerbahn gondellift vanuit het dat om er te komen.

Abenteuerberg Hochjoch

Abenteuerberg Hochjoch is gericht op iets oudere kinderen en biedt uitdagende activiteiten zoals klimmen, tokkelen, en een zomerrodelbaan. Het park heeft ook een waterspeeltuin en een glijbaan die door het hele park slingert. Met zoveel te doen en te ontdekken, is Abenteuerberg Hochjoch een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier in de bergen.

Alpenwelt Nova

Alpenwelt Nova is een fantastisch gebied in Silvretta Montafon dat veel te bieden heeft voor gezinnen en kinderen. Gelegen op het prachtige Hochjoch-massief, is het een geweldige plek om te genieten van de natuur en buitenactiviteiten. Alpenwelt Nova is een park dat zich richt op gezinnen met jonge kinderen en biedt een scala aan attracties, zoals trampolines, speeltuinen en interactieve spelletjes.

Waldseilpark Golm

Het park heeft verschillende uitdagende klimparcours voor kinderen vanaf 4 jaar oud, waaronder een kindercursus, familieparcours en een extreem parcours voor de meer ervaren klimmers. Elk parcours biedt unieke uitdagingen, zoals touwbruggen, ziplines en hangende netten.

 

Aktivpark Montafon

Het grootste sport- en recreatiepark van Vorarlberg is het Aktivpark Montafon. Of het nu regent of de zon schijnt, dit avonturengebied zorgt voor actie en plezier. Het park is voornamelijk gericht op kinderen tussen de 3 en 12 jaar, maar ook volwassenen kunnen er terecht voor een leuke dag. Er zijn tal van attracties, waaronder een bungee-trampoline, minicars, tafelvoetbal, airhockey en een reuzenglijbaan.

Naast het Aktivpark bevindt zich het Alpenbad Montafon, een natuurlijke zwemvijver met een afgebakend gedeelte voor niet-zwemmers, 50 meter aan zwembaden en duikrotsen, en een 25 meter sportbad. Het Alpenbad Montafon is een absolute trekpleister in de zomermaanden. > Bekijk meer over zwemmen in Montafon

 

Meer zomer activiteiten…

Wandelen

Ontdek de prachtige wandelroutes en wandel in de adembenemende natuur van Montafon  

Fietsen

Routes voor alle niveaus en adembenemende uitzichten tijdens het fietsen in Montafon

Zwemmen

Ontdek de beste plekken om te zwemmen in Montafon’s betoverende landschap