117 km piste

Bergrestaurant Montafoner Hüsli bij Valisera

Skigebied Silvretta Montafon

Het skigebied Silvretta Montafon heeft alles in huis om zich te meten met andere populaire skigebieden in Oostenrijk. Sterker nog: “op veel onderdelen zal het ze overtreffen!” Wat als eerste opvalt is hoe afwisselend de pistes zijn. Ze gaan dwars door de mooiste natuurgebieden en langs prachtige naaldbossen. Of ben je in voor brede autobaanpistes in een hoogalpine gedeelte ruim boven de boomgrens? Hoe dan ook: “dit uitgestrekte skigebied zal iedereen verrassen.” Kinderen kunnen er lekker leren skiën op meer dan 60 km blauwe piste. De skiles van Nederlandse skileraren zal snel zijn vruchten afwerpen en plezier en veiligheid staan op één in Montafon. Verder onderscheidt Skigebied Montafon zich door de voordelige accommodaties en relatief rustige pistes – ook in het hoogseizoen.

Montafon in fotovlucht

117 km piste
tot 2.430m hoog
Skiën door prachtige natuurgebieden
Fantastische hoogalpine pistes
KINDVRIENDELIJK
> 50% blauwe pistes
Sfeervolle bergrestaurants
(Brunellawirt bij Garfrescha)
Ruime keuze brede pistes
Vorige slide
Volgende slide

117 kilometer piste in totaal

62 KM BLAUWE PISTE
53%
45 KM RODE PISTE
38%
10 km zwarte piste
10 KM ZWARTE PISTE 9%

Hoogte en sneeuwzekerheid

De hoogte van Skigebied Montafon ligt tussen de 700 en 2.430 meter. Met de sneeuwzekerheid zit het goed want bijna alle pistes liggen boven de 1.500 meter, de dal afdalingen daargelaten. Op de Grasjoch zijn nog aantal blauwe en rode pistes boven de 2.000 meter, dit zijn prachtige brede pistes in een hoogalpine gedeelte boven de boomgrens. Het laagste punt van Montafon ligt op 700 meter in het dal bij Schruns.

Ga de uitdaging aan en ski de 12 kilometer lange afdaling beginnende op 2.340 meter hoogte bovenaan de Alpilabahn op de Hochjoch.

Skigebied Gargellen, Golm en Brandnertal

Op de interactieve pistekaart kun je zien dat er naast skigebied Silvretta Montafon nog 3 andere skigebieden bij Montafon horen. Je kunt er dezelfde skipas gebruiken. Deze skigebieden liggen op 10 tot 25 minuten rijden van Silvretta Montafon en zijn op zich staande skigebieden met een geheel eigen karakter maar ze zijn een stuk kleiner.

Kinderparadijs

Silvretta Montafon is het ideale skigebied voor kinderen want er is meer dan 60 kilometer blauwe piste. De pistes zijn vaak lekker breed en ook wat rustiger dan in andere Oostenrijkse skigebieden. Nederlandse skileraren verzorgen skilessen en ontvangen de kleinsten in verschillende kinderlanden verdeelt over het gebied.  Daar zijn transportbanden, oefenweides en speel-elementen die een fijne wintersport ervaring voor kinderen garanderen.

Tot slot: In Silvretta Montafon is het prijsniveau van accommodaties een stuk lager dan in andere Oostenrijkse hotspots en de reisafstand vanuit Nederland is relatief kort.

Skiles >

4 dorpen, één skigebied

Skigebied Montafon strekt zich uit over 2 verschillende bergketens die je kunt bereiken vanuit 4 verschillende dorpen. Dit zijn Sankt Gallenkirch, Gaschurn, Schruns en Silbertal. In deze dorpen vind je in totaal 5 gondelliften en 2 stoelliften die het skigebied ontsluiten.

Sankt Gallenkirch beste ligging

Midden in het skigebied tussen de twee verschillende bergketens ligt de plaats Sankt Gallenkirch. Wintersporters die het meest centraal willen zitten boeken hier een accommodatie. Onderaan het dorp vertrekken twee gondelliften en de auto kun je er altijd kwijt op de grote parkeerplaats. Personeel staat ’s ochtends klaar om je naar een vrije plaats te wijzen en binnen no-time sta je in de skilift.

Langste Skitunnel

Langste skitunnel ter wereld

Montafon heeft de langste skitunnel ter wereld. De 476 meter lange skitunnel zorgt voor de verbinding van Sankt Gallenkirch naar Schruns bovenop de Hochjoch. Je komt er via blauwe piste 1a of zwarte piste 5 of 2a.

Parkeren

Ga je met de auto naar de skilift dan kun je kiezen uit een aantal grote parkings waar je altijd een plekje vindt, ook in het hoogseizoen. De grootste parkeerplaatsen vind je onderaan de skilift in Sankt Gallenkirch of bij de Zamang bahn in Schruns. In Sankt Galllenkirch wijst het aanwezige personeel je snel naar een vrije plek en je zit binnen no-time in de gondel.

> Parkings op Google Maps

Skibus

De frequent lopende skibus is altijd een prima alternatief om naar de skilift te komen. Bekijk rijschema

Skilift gondel Grasjoch - Montafon
Brunellawirt
Gelegen in Garfrescha, prachtige omgeving, mooie terassen, glazen overkapping, heerlijk eten.
Montafoner Hüsli
Centraal gelegen op de top van Valisera. Ruime terrassen, prachtige authentieke inrichting, ook gedeelte met bediening.
Kapellrestaurant
Supergroot zonneterras, 3 verdiepingen restaurant, incl. bediening op bovenste verdieping.
Vorige slide
Volgende slide

Berg Restaurants

Verdeeld over het skigebied Montafon vind je diverse sfeervolle bergrestaurants. Van binnen prachtig en authentiek Oostenrijks afgewerkt, buiten vind je heerlijke terrassen. 

Alles is er goed geregeld en het eten en drinken staat ook in drukke periodes snel op tafel. Bijna alle grote bergrestaurants hebben zowel zelfbediening als ook een gedeelte waar bediend wordt. Sommige restaurants hebben een ruimte waar je eigen eten en drinken mag nuttigen.

TIP: Vind je ideale restaurant op de Interactieve Pistekaart.